Felnőtt versenyVálogatottVerseny

Sport Kempo Hungarian Open

2024. Március 24-én újra felnőtt Kempo verseny lesz Gyöngyösön

2019-ben szerveztünk utoljára felnőtteknek Kempo versenyt Gyöngyösön. Aztán bezárt a világ, most meg újra nyitva van.

Március 24-én vasárnap a gyöngyösi Sportcsarnokban 10:00-18:00-ig 4 páston lehet majd Kempot nézni. Ez azoknak való, akik szeretik a küzdelmet. Ez az a fajta küzdelem, ahol felállnak egymással szembe, meghajolnak, hatalmasakat ütnek-rúgnak, a végén meghajolnak, valaki győz, valaki veszít és bejelölik egymást a facebookon.

 

GyerekversenyVerseny

I. Respekt Kupa

Szombaton sikeresen lezajlott az I. Respect Kupa Zen Bu Kan Kempo gyerekverseny, ami a szezon első pontszerző eseménye volt. 22 klub közel 140 versenyzője mérte össze tudását ezen a napon.
Hosszú ideje nem volt verseny Budapesten, vagy vonzáskörzetében, most a Törökbálinti Sportközpont adott otthont rendezvényünknek, ami négy páston zajlott.
A 9 órai kezdésnek, valamint a bírók és az admin team szervezett munkájának köszönhetően rekord gyorsan, délután négy órára véget is ért a rendezvény úgy, hogy a versenyorvosnak sem akadt komoly munkája.
Köszönöm a Zen Bu Kan Kempo bíróinak, és az admin csapatnak a kitartó munkát, a résztvevő Zen Bu Kan Kempo klubok mestereinek a magas szintű szakmai felkészítést, és a szülők türelmét!
Köszönöm a Sport8, és a Respect Fight Shop támogatását!
Felemelő érzés, hogy nem csak az Original dojo tagjai, hanem a gyerekek szülei, az összes fekete öves mesterem és számtalan tanítványuk is segítő kezet nyújtott a versenyt megelőző estén a helyszín berendezésében, ill. a verseny napján a lebonyolításban. Nagyon köszönöm mindenkinek, igazán hálás vagyok mindannyiótoknak.
A legeredményesebb lány és fiú versenyző egy-egy RDX bokszkesztyűt kap a Respect Fight Shop jóvoltából (az érmek és a küzdelmek számát vettük alapul).
Legeredményesebb lány versenyző Varga Nikolett (VSD)
Legeredményesebb fiú versenyző Farkas Ádám (Alba Kempo)
Gratulálunk!
Palotás Ferenc
7. dan
MMAVálogatottVersenyWorld Combat Games

World Combat Games 2023

World Combat Games 2023

Olimpia szintű versenyen a World Combat Games-en vett részt a debreceni Spartan Kempo két kiválósága, Kiss Lili Anna és Muzsnay András, akiket Papp Valér hét danos kempo mester kísért, hiszen edzőjük Keresztesi Péter nemzetközi bíróként képviselte hazánkat.

 

 

 

A négyévente megrendezésre kerülő világjátéknak idén Szaúd-Arábia adott otthont, így a legmagasabb szervezési és minőségi feltételek lettek biztosítva. A helyszín a rijádi King Saudi sportkomplexum volt, ahol tizenhét harcművészeti ág közel ezernégyszáz versenyzője lépett pástra vagy a szorítók közé. Versenyzőink az ókori pankráció versenyszámban indultak, ami a jelenlegi amatőr mma versenyszabályzatnak felel meg. A legjobb négy közé kerülés ezúttal nem sikerült, mindketten az első menetben pontozással maradtak alul, de még így is hatalmas élményekkel tértek haza. Egy ilyen presztízzsel bíró nemzetközi részt vétel mindig új utakat nyit egy harcos életében, hiszen a világ legjobbjaival megmérkőzni, ilyen versenyszervezési feltételek és minőség mellett maradandó tapasztalás.

 

 

 

Összességében tehát a magyar kempos csapat egy hatalmas élményen van túl. Sikerült belelátni a harcművészeti élet krémjébe és a professzionális versenyszervezés háttérmunkálataiba, így ezeket a tapasztalatokat összegyúrva újabb lehetőségek nyílnak meg a hazai kempos élet tovább fejlesztésében. Gratulálunk a versenyzőknek és külön köszönet Papp Valér mesternek, aki saját költségén elkísérte a csapatot.

Egyéb

Katana Kupa 2023

Harcművészeti Beszámoló a 2023-as Katana Kupa Országos Pontszerző Bajnokságról

Az idén, 2023. október 14-én került megrendezésre a Katana Kupa Országos pontszerző bajnokság, amelyre Nagykáta városában került sor. Az eseményt a közel 600 nevezés, 140 versenyző, és 28 csapat tette emlékezetessé, és egyértelműen azt mutatta, hogy a kempo iránti szenvedély és elhivatottság él és virágzik Magyarországon. A verseny technikai számokban és küzdelmi számokban egyaránt kiemelkedő volt. A technikai számok között a formagyakorlat, fegyveres formagyakorlat és az önvédelem szám is lehetőséget biztosított a versenyzőknek arra, hogy megmutassák felkészültségüket.

A stop-semi contact, C-Viadal, B-Viadal, A-Viadal és Pusztakezes viadalokban a versenyzők kemény küzdelmet vívtak egymás ellen, ahol taktika, gyorsaság és állóképesség volt a kulcs a sikerhez. Ezek a küzdelmi számok rendkívül népszerűek a versenyzők és a nézők körében egyaránt. A földharc számok is fontos részét képezték a versenynek, amelyek között volt a Gi és No-Gi kategória is. A versenyzők kemény munkájuk és elhivatottságuk eredményeként kiemelkedő teljesítményeket nyújtottak.

A Katana Kupa Országos pontszerző bajnokság remek verseny volt. Gratulálunk minden résztvevőnek és a szervezőknek is az esemény sikeres lebonyolításáért, és várjuk a következő rendezvényeket.

DanvizsgaEdzőtáborKempo vizsga

Központi nyári edzőtábor 2023

 

Idén nyáron, 2023. július 3. és 9. között a Zen Bu Kan Kempo harcművészeti edzőtábor izgalmas és intenzív hetet nyújtott a résztvevők számára. A tábor a gyönyörű Felsőtárkányban került megrendezésre, ahol több mint 400 lelkes harcművész vett részt az eseményen. A tábori program napi két edzést és egy vizsgafelkészítő foglalkozásból állt, amelyek során a résztvevők fejleszthették technikai képességeiket és kondíciójukat. A mesterek nagy hangsúlyt fektettek a mozdulatok pontos végrehajtására és a tökéletesítésre. Az edzőtábor minden edzése kiváló lehetőséget nyújtott a résztvevőknek, hogy tapasztalatot cseréljenek, és fejlődjenek a harcművészeti útjukon. A Zen Bu Kan Kempo harcművészeti edzőtábor egyik kiemelkedő eleme volt a vizsgafelkészítő foglalkozás is, amely lehetőséget nyújtott a vizsgázóknak az utolsó finomításokra és a mentális felkészülésre. Az edzőtábor során a tapasztalt mesterek nagyszerű munkát végeztek a résztvevők felkészítésében, és segítettek nekik elérni a személyes céljaikat a harcművészet terén.

 

 

A tábor legizgalmasabb történése azonban az egész héten zajló danvizsga volt,. Tizenhét bátor harcművész jelentkezett danfokozat vizsgára. A danvizsgázók névsora: Fodor Balázs, Burián Bence, Koza Márk, Lamik Armand, Molnár György, Czuppon-Horváth Lili, Tüdős Levente, Mayer Márton, dr. Staudt György, Rutterschmid Rajmund, Burián Bendegúz, Marton Bence, Muzsnay András, Kugler András, Lukács Péter, Király Fanni, Canjavec Noel és Polgár Tamás.

Az edzőtáboron kívül számos társasági esemény és baráti összejövetel is helyet kapott, amely lehetőséget adott a résztvevőknek a kapcsolatok erősítésére és az élmények megosztására. 

Összességében a Zen Bu Kan Kempo harcművészeti edzőtábor fantasztikus lehetőséget nyújtott a résztvevőknek a fejlődésre és a tapasztalatszerzésre. A kihívásokkal teli edzések, a vizsgafelkészítő foglalkozások és a danvizsga mind hozzájárultak a résztvevők fejlődéséhez és erőnlétének javításához, illetve a szövetség további fejlődéséhez. Az esemény sikeresen összekapcsolta a harcművészeti közösséget és emlékezetes élményeket hagyott mindenkiben, akik részt vettek a táborban.

 

GyerekversenyKempoKempo verseny

XII. Seregélyes kupa gyerekverseny

Seregélyes, 2023. június 3. – A Seregélyes sportcsarnok adott otthont az idei XII. Seregélyes kupának, ahol 22 csapatból és 196 versenyzőből álló mezőny mérte össze tudását UWSKF szabályrendszerben. Az esemény a fiatal harcművészet kedvelőinek lehetőséget adott arra, hogy megmutassák képességeiket és versenyezzenek a különböző technikai és küzdelmi számokban. A versenyre összesen 617 nevezés érkezett, ami jelzi a sportág népszerűségét az országban. A résztvevők között számos tehetséges fiatal harcművész volt jelen, akik komoly felkészültséggel érkeztek a megmérettetésre.

 

A technikai számok között szerepeltek a pusztakezes formagyakorlatok, fegyveres formagyakorlatok és az utcai önvédelem bemutatása. A formagyakorlatok során kreativitásukat és technikai tudásukat mutathatták be, miközben az utcai önvédelem során az adaptivitásukra és gyors döntéshozatalukra volt szükség.A küzdelmi számok is izgalmas pillanatokat hoztak a versenyen. A Gi Földharc és a Stop-Semi contact küzdelmek során a fiatal harcművészek felváltva küzdöttek egymással, megmutatva kitartásukat és technikai felkészültségüket. Az izgalmas összecsapásokban minden versenyző keményen küzdött és maximális erőbedobással váltották egymást a tatamin. Emellett a C-Viadalon a résztvevők kitűnő technikákkal és ügyességgel versengtek, demonstrálva a Zen Bu Kan Kempo sokoldalúságát és hatékonyságát.

Az egész napos esemény során a Seregélyes sportcsarnokban lelkesedéstől fűtött gyerekek, támogató szülők és elkötelezett edzők teremtették meg a verseny vibráló hangulatát. A résztvevők nagyszerű teljesítményt nyújtottak, mindenki elismerést érdemel a kiemelkedő erőfeszítéseiért és elszántságáért.

 

BemutatóTöréstechnika

Városligeti gyermeknap

2023. május 27-én és 28-án megrendezésre került a Városligeti gyermeknap, amelyen a Zen Bu Kan Kempo szövetség 16 danvizsgázója vett részt bemutatóval. Az esemény fókuszában az önvédelem, küzdelmek és törésbemutatók álltak, amelyek nagy sikert arattak a jelenlévő gyerekek körében. Az összesen 16 főből álló csapat a Zen Bu Kan Kempo legkiválóbb harcosait foglalta magában. A gyermeknap látogatói lenyűgöző bemutatókat láthattak, melyek során a danvizsgázók különböző önvédelmi technikákat és harci mozdulatokat mutattak be. A gyerekek izgalommal figyelték a küzdelmeket és lelkesen tapsoltak a résztvevőknek.

 

A Zen Bu Kan Kempo csapata nagy népszerűségre tett szert a gyermeknapon. A bemutatók és a résztvevők által nyújtott kiváló teljesítmény remek élményt nyújtott a gyerekeknek és a látogatóknak egyaránt. Az esemény segített népszerűsíteni a kempo harcművészetét és bemutatta a szövetség tehetséges harcosainak képességeit. A Városligeti gyermeknapi Zen Bu Kan Kempo bemutató nagy siker volt mind a szervezők, mind a résztvevők és a látogatók számára. A gyerekek fantasztikus élményekkel gazdagodtak, és lehetőséget kaptak arra, hogy közelebbről megismerjék a kempo harcművészetét. Az esemény hozzájárult a kempo népszerűsítéséhez és a közösség összefogásához, így igazán emlékezetes és sikeres rendezvénynek bizonyult.

EdzőtáborVálogatott

Edzőtábor a válogatott csapat részére

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a Zen Bu Kan Kempo válogatott hatalmas izgalommal várt három napos edzőtáborát, melynek helyszíne a gyönyörű Mátraháza volt. Az edzőtábor a 2023 októberében Párizsban megrendezésre kerülő világbajnokságra való felkészülést szolgálta. A csapatot három elismert edző irányította: Palotás Ferenc, Koncz Gábor, Jerger Barnabás és Kabina Balázs. Az első nap a szintfelmérőkkel és fizikai állapot elemzéssel kezdődött. Az edzők gondosan tervezett feladatokat állítottak össze, amelyek segítségével a sportolók fizikai állapotát és erejét is felmérték. Az állapotfelmérés során a résztvevőknek különböző erőnléti és állóképességi teszteknek kellett alávetniük magukat. 
A második nap a technikai versenyspecifikus edzésekről szólt. Az edzőtáborban részt vevő sportolók a világbajnokságra való felkészülés érdekében koncentráltan dolgoztak azokon a technikákon és stratégiákon, amelyek a versenyen sikerességet jelenthetnek számukra. Koncz Gábor, Jerger Barnabás és Kabina Balázs személyes figyelemmel kísérték a sportolók munkáját, és számos értékes tanáccsal és javaslattal látták el a résztvevőket. A tapasztalt edzők számos tréninggyakorlatot és szituációt vezettek be, hogy a csapat minél jobban felkészüljön a különböző versenyszituációkra és az esetleges nehézségekre.

Az edzőtáborban való részvétel nem csak a technikai készségek fejlesztését szolgálta, hanem a csapatösszetartás erősítését is. A sportolók egymást támogatták és motiválták, és a közös edzéseken és szabadidős programokon is építették a csapatszellemet.
Az rendezvény nagy sikerrel zárult, és minden résztvevő elégedetten távozott. A sportolók egyéni fejlődése mellett a csapat összességében is jelentős előrelépést ért el. A tapasztalt edzők útmutatásai segítették a sportolókat abban, hogy készen álljanak a közelgő világbajnokságra.

Felnőtt versenyKempo versenyOrszágos Bajnokság

Országos Bajnokság – beszámoló

A Köfém sportcsarnok adott otthont az idei Zen Bu Kan Kempo Felnőtt Országos Bajnokságnak, ahol 32 csapatból és 170 versenyzőből álló mezőny gyűlt össze. Az esemény nagyszerű lehetőséget biztosított a harcművészet szerelmeseinek, hogy megmérettessék magukat és bemutassák tudásukat a különböző technikai és küzdelmi számokban.

Felnőtt versenyOrszágos BajnokságVerseny

Felnőtt Országos Bajnokság 2023 beharangozó

Közeleg a sárosdi kempo egyesület által megrendezésre kerülő Zen Bu Kan Kempo felnőtt országos harcművészeti bajnokság. A verseny 2023.05.06-án, Székesfehérváron a Köfém csarnokban kerül megrendezésre, ahová 150 főt várnak.
Az eseményen ifi, junior, felnőtt és veterán korosztályok mérik majd össze tudásukat Gi és NoGi Földharc, B-Viadal és Pusztakezes Viadal, valamint A-Viadal versenyszámokban. Ezen felül természetesen egy harcművészeti versenyhez mérten kötelező a technikai versenyszámban való részvétel is, mint pl. a formagyakorlat, fegyveres formagyakorlat és utcai önvédelem.
A nevezés online a https://smoothcomp.com/en/event/11619 keresztül történik, ahol a részletes információk is megtalálhatóak. Az eseményre látogatóknak lehetőségük van közvetlenül találkozni a harcművészeti sportág legjobb versenyzőivel, valamint az edzőkkel és szakértőkkel is.

Ne hagyjátok ki a ZBK Kempo Felnőtt OB 2023-at, csatlakozzatok az eseményhez!