Egyéb

Harcosok Napja – Szeptember 23

Interjú Fodor László kempo mesterrel a verseny szervezőjével

 

-Mi indította el a versenysorozatot?

F.L.: 2011.-ben Turbucz Gábor, egykori tanítványom szervezte meg először a Harcosok Napját. Úgyis mondhatnánk hogy ő volt a szülőatyja ennek a versenysorozatnak. Gábor 2012.-ben külföldre távozott, így úgy festett a dolog, hogy a Harcosok Napja csak egyszer kerül megrendezésre. Még ugyanebben az évben Csonka Tamás barátommal, aki a nagykátai Thai-box egyesület elnöke, beszélgettünk a Harcosok Napjáról és megegyeztünk hogy ha találunk támogatókat, akkor életben tartjuk a gálát. Úgy gondoltam, hogy a kemponak csak hasznára válik ha évente egy félprofi rendezvény is szinesíti a versenynaptárunkat. Idén lesz egy teljesen profi mérkőzésünk is 3×3 perces menetidővel, először a Harcosok Napja történetében. Palkó Márk és Koczfán János fogják vívni.
Szerencsére a támogatók felkutatásával nem volt probléma. Itt megemlíteném a TO-KEN 2005 Patrol vagyonőr Kft-t, aki a kiadások oroszlán részét magára vállalta és vállalja a mai napig.

 

-Milyen versenyszámok és stílusok képviseltetik magukat?

F.L.: A Harcosok Napján a versenyzők kempo és k-1 szabályrendszerben mérik össze tudásukat. A résztvevő stílusok: Zen Bu Kan Kempo, Thai-box, Kick-box és ökölvívás.

 

 

 

-Milyen az érdeklődés a nézők részéről?

F.L.: Elég nagy érdeklődés kíséri a versenysorozatunkat. Felnőttek és gyerekek egyaránt érdeklődnek a Harcosok Napja iránt. Reméljük hogy ez így is marad. Itt Nagykátán a labdajátékokon kívül más irányultságú sportrendezvényeket ritkán szerveznek, legalábbis nem jellemző, úgyhogy a mi rendezvényünk valamilyen szinten hiánypótló rendezvény.

 

-Hogy látod a verseny jövőjét?

F.L.: Pozitívan. Van kereslet a küzdősportok iránt. Itt a Tápió mentén a Zen Bu Kan Kempo névnek igen jó a csengése, ami rajtam kívül Gigor Sándor és Orsós Sándor mesterek áldozatos és kitűnő munkájának is köszönhető, hisz ők is Tápió menti településeken tartják edzéseiket. Mindez az érdeklődőknek garancia, hogy valóban egy izgalmas, színes és élvezhető rendezvényre váltanak jegyet.
Úgy gondolom hogy továbbra is van jövője a Harcosok Napjának.

 

Vélemény, hozzászólás?