Kempo verseny

XII. Eger Kupa

Interjú Stregova Zsolt  kempo mesterrel és versenyszervezővel

-Milyen múltra tekint vissza a kupa és mi volt a fő motiváció elindításakor?
S. ZS.: 2006-ba kezdtük el. Nagy Ferenc Jácint hívta életre. Az eseménynaptár őszi időszakában lévő űr kitöltése volt a cél. Már akkor nyílt versenyre törekedtünk, hogy a kempo népszerűsítésén túl a kemposok más küzdelmi stílusokkal is találkozhassanak.
-Az Eger kupa talán az egyik legrangosabb nyílt kempo versenyünk. Minek köszönheti a sikerét?
S. ZS.: Nem válogatunk stílusirányzatokban. Mindenkit szeretettel várunk a versenyünkre. A végén a ‘Gála’ mérkőzések koronázzák meg a napot. Akik bevállalják a full kontakt mérkőzéseket és kiharcolják magunknak a döntőbe jutást, azok amatőr versenyünkön is különleges élménnyel gazdagodhatnak.
-A bősi kemposok és sok más stílus klubjai is képviseltetik magukat nagy számmal. Az egri klub külön törekvése a jó kapcsolatok ápolása vagy a verseny rangja vonzza a versenyzőket?
S. ZS.: Az elmúlt egy-két évtizedben nagyon sok versenyen megfordultak az egri kemposok így elég nagy és jó kapcsolatkört építettünk ki. Sok klubbal a közös tiszteletadás mellett, baráti viszonyt is ápolunk, így általában széles körű stíluspaletta mutatkozik meg a versenyünkön. Ahol a baráti hangulat, valamint a minden évben jól felkészült harcosok biztosítják a verseny rangját.
-Ha jól tudom ez lesz az első év amikor átadásra kerül a verseny szervezése. Mondanál erről pár szót?
S. ZS.:  Nagy Ferenc Jácint külföldön tartózkodása miatt sajnos idén nem tudta megszervezni a versenyt. Így az Eger Kupa értékeit szem előtt tartva átadta nekem a főszervezést! Így a Bushido Kempo Akadémia Sportegyesület alapemberei közös erővel törekszünk arra, hogy méltón, a verseny hagyományait szem előtt tartva, tovább népszerűsítsük a Kempot. A résztvevő harcosok pedig készüljenek fel alaposan, mert 1552 óta a felkészületlen Egerbe tévedőknek könnyen kiosztanak egy-két pofont! 🙂
Videó: https://www.youtube.com/watch?v=orKeCn6Z8Ig

Vélemény, hozzászólás?