Kempo versenyVerseny

Beszámoló – I. VSD Sport Kempo Hungarian Open

A Dunakeszi Városi Sportcsarnokban április elsején került megrendezésre az I. VSD Sport Kempo Hungarian Open harcművészeti verseny, melynek szervezője a VSD ZBK Kempo Szakosztály volt. A rendezvényre 32 klub és 170 versenyző nevezett, akik a gi földharc, no-gi földharc, B-viadal, pusztakezes viadal és A-viadal versenyszámokban mérték össze tudásukat. Azonban a verseny nem csak a küzdelemről szólt, hanem technikai versenyszámokkal is kiegészült mester/mesterjelölt kategóriában, ahol is a formagyakorlat, fegyveres formagyakorlat és az utcai önvédelem számokban csaptak össze a nevezők.
A megmérettetések 5 páston zajlottak, kiváló, jól felkészült bírói gárdával, akik munkáját a professzionális verseny lebonyolító szoftveres hátterét a Smoothcomp segítette. A hangulatra sem volt panasz, hiszen nézők izgatottan figyelték a küzdelmeket, a versenyzők pedig a kempo rendezvényeken megszokott magas szakmai minőségű mérkőzéseket prezentáltak.  A versenyszervezés tehát kifogástalan volt, a főszervező, Lukács Péter 2. Dan pedig minden apró részletre odafigyelt.
A technikai versenyszámokban szintén nagyon magas szintet képviseltek a megjelent harcosok. A formagyakorlatok, fegyveres formagyakorlatok és az utcai önvédelem versenyszámok különösen fontosak, mivel nem csak a küzdelemre, hanem a technikákra és az esztétikumra is nagy hangsúlyt fektetnek.
Összességében az I. VSD Sport Kempo Hungarian Open fantasztikus esemény volt, amely nagyszerű lehetőséget biztosított a versenyzőknek, hogy megmérettessék magukat, és a szurkolóknak, hogy izgalmas küzdelmeket lássanak. A szervezők és a résztvevők egyaránt hatalmas munkát fektettek a versenybe, és reméljük, hogy a következő évben is ilyen sikeres lesz az esemény.
 
Köszönjük a szervezést!