SzemináriumVerseny

Bírói továbbképzés

A ZBK Kempo Sportági Szövetség szervezésében megrendezett harcművészeti bírói képzésen 40 lelkes harcosunk vett részt. Az intenzív és átfogó oktatást Kormos László Mester vezette, aki sok éves versenyzői és főbírói tapasztalattal rendelkezik a harcművészeti versenyek terén.

Az oktatás során átvett anyagok között szerepelt az UWSKF szabályrendszer, amely alapján a bírák hatékonyan tudnak majd dönteni a versenyeken. A résztvevők részletes tájékoztatást kaptak a szabályokról, valamint a bírói szerepkörökkel és felelősségekkel kapcsolatban is.

A képzés során a résztvevőknek lehetősége nyílt gyakorlati feladatokat is megoldani, hogy a gyakorlatban is megtapasztalhassák a bírói szerepköröket. A magasabb öves mesterek készséggel segítettek a résztvevőknek, hogy jobban megértsék a gyakorlati feladatokat, valamint a szabályokat.

A képzés nagy hangsúlyt fektetett a kommunikációra is, amely elengedhetetlen a bírói munka során. A résztvevők megtanulhatták, hogyan kommunikáljanak hatékonyan a versenyzőkkel és a pást körüli emberekkel, illetve hogy biztosítsák a versenyek zavartalan lebonyolítását.

Az időpontot tekintve a képzés 2023. március 25-én került megrendezésre, és egész napos programot jelentett a résztvevőknek. Az oktatás kimerítő volt, de azok a résztvevők, akik végigcsinálták, sok új ismerettel és tapasztalattal gazdagodtak.

Összességében a harcművészeti bírói képzés sikeresen zárult, és a résztvevők felkészülten várják a következő versenyt. A szervezők és az oktatók kiváló munkát végeztek, és a résztvevők elégedetten távoztak a képzésről.