EdzőtáborVálogatott

Edzőtábor a válogatott csapat részére

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a Zen Bu Kan Kempo válogatott hatalmas izgalommal várt három napos edzőtáborát, melynek helyszíne a gyönyörű Mátraháza volt. Az edzőtábor a 2023 októberében Párizsban megrendezésre kerülő világbajnokságra való felkészülést szolgálta. A csapatot három elismert edző irányította: Palotás Ferenc, Koncz Gábor, Jerger Barnabás és Kabina Balázs. Az első nap a szintfelmérőkkel és fizikai állapot elemzéssel kezdődött. Az edzők gondosan tervezett feladatokat állítottak össze, amelyek segítségével a sportolók fizikai állapotát és erejét is felmérték. Az állapotfelmérés során a résztvevőknek különböző erőnléti és állóképességi teszteknek kellett alávetniük magukat. 
A második nap a technikai versenyspecifikus edzésekről szólt. Az edzőtáborban részt vevő sportolók a világbajnokságra való felkészülés érdekében koncentráltan dolgoztak azokon a technikákon és stratégiákon, amelyek a versenyen sikerességet jelenthetnek számukra. Koncz Gábor, Jerger Barnabás és Kabina Balázs személyes figyelemmel kísérték a sportolók munkáját, és számos értékes tanáccsal és javaslattal látták el a résztvevőket. A tapasztalt edzők számos tréninggyakorlatot és szituációt vezettek be, hogy a csapat minél jobban felkészüljön a különböző versenyszituációkra és az esetleges nehézségekre.

Az edzőtáborban való részvétel nem csak a technikai készségek fejlesztését szolgálta, hanem a csapatösszetartás erősítését is. A sportolók egymást támogatták és motiválták, és a közös edzéseken és szabadidős programokon is építették a csapatszellemet.
Az rendezvény nagy sikerrel zárult, és minden résztvevő elégedetten távozott. A sportolók egyéni fejlődése mellett a csapat összességében is jelentős előrelépést ért el. A tapasztalt edzők útmutatásai segítették a sportolókat abban, hogy készen álljanak a közelgő világbajnokságra.