Felnőtt versenyKempo versenyOrszágos Bajnokság

Országos Bajnokság – beszámoló

A Köfém sportcsarnok adott otthont az idei Zen Bu Kan Kempo Felnőtt Országos Bajnokságnak, ahol 32 csapatból és 170 versenyzőből álló mezőny gyűlt össze. Az esemény nagyszerű lehetőséget biztosított a harcművészet szerelmeseinek, hogy megmérettessék magukat és bemutassák tudásukat a különböző technikai és küzdelmi számokban.A versenyre rekordszámú, összesen 650 nevezés érkezett, ami az esemény népszerűségét és az országban elterjedt érdeklődést tükrözte. A résztvevők között számos tapasztalt versenyző mellett sok fiatal tehetség is feltűnt, akik komolyan készültek a megmérettetésre.

A technikai számok között szerepeltek a pusztakezes formagyakorlatok, fegyveres formagyakorlatok és az utcai önvédelem bemutatása. A versenyzők évről-évre magasabb színvonalon képviselik a harcművészetek eme ősi gyakorlatsorozatait, ahol a képzelt ellenfél elleni küzdelem jelenik meg. Ennek egy magasabb szintje a fegyverrel végzett gyakorlat, ahol tetszőleges tradícionális eszközzel kell bemutatni a harcművészeti technikai jártasságot. Az utcai önvédelem egy komplex technikai szám, ahol a versenyzőnek ütés, rúgás, fogás és csoport támadás ellen is helyt kell állnia. A cél a realis helyzetek modellezése és maximális készségszintű begyakorlása. Idén is kiemelkedően magas színvonalú gyakorlatokat láthattunk a versenyen. 

A küzdelmi számokban is nagy izgalmakat hozott a bajnokság. A B és A Viadalok esetén nagyon magas színvonalú full contact meccseket láthattak a nézők. Az izgalmas küzdelmek során minden résztvevő maximális elszántsággal harcolt a győzelemért. Emellett a pusztakezes viadalon a résztvevők kiemelkedő technikákkal és ügyességgel versengtek egymással, és bizonyították, hogy a Zen Bu Kan Kempo számos harceszközzel képes hatékonyan védekezni és támadni.

Az egész napos esemény során a Köfém sportcsarnokban kitartó versenyzők, lelkes szurkolók és elkötelezett edzők teremtették meg a verseny kiváló hangulatát. A résztvevők a legjobbjukat nyújtották a tatamin, mindannyian kiérdemelték a közönség elismerését.