Kempo vizsga

Téli központi övvizsga Budapesten

A hétvégi központi övvizsgán, melyet alapítónk Soke Harnos Imre is megtisztelt a jelenlétével, közel 130 kempoka kísérelte meg az új öv megszerzését. Ennek a létszámnak a fele zöld vagyis 9.kyu fokozatra vizsgázott. Nekik a vizsga 4, még a mesterjelölteknek 6 órás volt.
A vizsga elején ellenőrzik a vizsgázó ruházatát ( rendezett, hímzett, felvarrózott), budopass-át, vizsgaanyagát, edzésnaplóját és orvosi engedélyét.

 

Ezután a jól megszokott kibadachi ( lovagló állás) következik . ( 9.kyura 15 percet, míg 5-1 kyura 30 percet állnak) Ezután az írásbeli teszt következik, ahol szellemi felkészültségüket ellenőrzik. Akik végigállták a kiba dachit és a teszten is sikeresen átmentek megkezdhették a vizsgájukat. A vizsgán minden mester szisztematikusan számon kéri az aktuális vizsgaanyagot. A különböző részeket jeggyel osztályozza. ( ütések, védések, dobások, önvédelem, földharc…)

Az idei vizsga rendhagyó módon a frissen vizsgázott 5. és 6. danos mesterek vizsgatöréseivel és önvédelmi bemutatójával kezdődött. A renshik, kyoshik és nagymesterünk jelenléte olyan energiát adott az embereknek, mely az egész vizsga alatt érezhető volt. Gratulálunk a sikeresen vizsgázóknak!

Vélemény, hozzászólás?