Felnőtt versenyGyerekversenyKempo

XXI. Hanshi Kupa beszámoló

A hétvégén lezajlott a XXI. Hanshi Kupa, a Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség legpatinásabb versenye. A nyílt nemzetközi tornán közel 200 harcművész mutatta be felkészültségét, mind technikai, mind küzdelmi versenyszámokban.

A Hanshi Kupát 1995-ben a Zen Bu Kan Kempo stílusalapító nagymestere Dr. Harnos Imre hozta létre. Az eredetileg csapatversenyként megszervezett bajnokság, mára kibővült egyéni versenyszámokkal is és 11 éves kortól, minden korosztály versenyezhetett.

Reggel a megnyitó után a technikai versenyszámokkal kezdődött a viadal: formagyakorlat, fegyveres formagyakorlat és önvédelem versenyszámokban mutathatták meg tudásukat a versenyzők. Ezt követte a tradicionális csapatverseny, ahol gyerek, női és férfi csapatok küzdöttek meg a Hanshi Kupáért.

img_6697  img_6799

img_6960

img_6829

 

A verseny szünetében Kromberger Zsolt down szindrómás tanítványai tartottak nagysikerű bemutatót, melyet a közönség vastapssal jutalmazott.

img_7065

A verseny második felében következtek a küzdelmi versenyszámok: NoGi földharc, Gi földharc, Stop Semi Contact, C viadal, B viadal, A viadal és Pusztakezes viadal. A versenyzők mindent megtettek a látványos küzdelmekért és győzelemért.

img_7094

img_7109

img_7122   img_7127

img_7143

img_7168   img_7229

img_7292

A verseny végén Durkó Zoltán vezényletével törésbemutatót láthattunk a Zen Bu Kan Kempo feketeöves mestereitől.

Összességében egy nagyon sikeres versenyt zárt a Zen Bu Kan Kempo Sporti Szövetség és minden harcművészt várunk szeretettel a jövő évi 22. Hanshi Kupán.

Vélemény, hozzászólás?