Egyéb

ZBK Kempo válogatott 2017

Április 5-én utazik válogatottunk Portugáliába, a WAC Kempo világbajnokságra. Összegyűjtöttük kik ők, hol,- hogyan, kinek az irányítása alatt készülnek, valamint, milyen szereplést várnak el maguktól. Drukkolunk nekik, hogy minél szebb eredményekkel térjenek haza!
Jakus Roland – Székesfehérvári Kempo Se.

1. Miként és mennyit készülsz a VB-re?
Heti 4-5 tréninggel készülök, hétfőn és csütörtökön felnőtt, kedden és pénteken pedig ifi edzésre járok , illetve hétvégén mikor lehetőség adódik szintén bemegyek edzeni.

2. Milyen eredménnyel, eredményekkel lennél elégedett?
Természetesen a célom mindenből az első helyezés, de mivel most indulok életemben először világbajnokságon, így már akkor is elégedett leszek, ha a dobogó második fokára állhatok.

3. Kik segítenek a felkészítésben?
Polgár Tamás mesterem, illetve Gáncs Ferenc és Szűcs Zsolt mesterek.

4. Milyen eredmények juttattak el a válogatottságig?
Az előző évben megrendezett versenyeken nyújtott teljesítményemnek köszönhetem  a válogatottba kerülésemet, gondolok itt a Gyöngyös, Seregélyes, valamint a Katana Kupán elért helyezéseimre.

Tombácz Tamás – Székesfehérvári Kempo Se.

2012. szeptembertől vagyok  a Székesfehérvári Kempo Sportegyesület tagja. A felkészülés ideje alatt már heti 2 felnőtt edzésre is járok a junior edzéseim mellett, így több erőnléti és technikai gyakorlatot végzek.

Természetesen szeretnék minél jobb eredményeket elérni, de már annak is nagyon örülök, hogy az eredményeim alapján bekerültem a válogatottba. De nagyon boldog lennék, ha sikerülne dobogóra kerülnöm.

A felkészítésben az edzőtársaim mellett, mestereim: Polgár Tamás, Szűcs Zsolt, Gáncs Ferenc segít.

A 2016. évi eredményeim alapján kerültem be a válogatottba.

Pék Boglárka – Egri Bushido Kempo Akadémia

A VB-re való felkészülésem heti 4 edzés, 2 kempo 2 thai box. Minden edzésen odateszem magam, és keményen dolgozok. A versenyen jó eredményekben bízok, és remélem sok éremmel térek haza, de ha mégsem, akkor is büszkén jövök haza mert az már egy nagy eredmény, hogy kijutottam. Pontosan nem tudom a pontszámaimat amivel kijutottam, de minden versenyen részt veszek kemény küzdök és megpróbálom a legjobbat kihozni magamból. A versenyre való felkészítésem kempos mesterem Stregova Zsolt, aki nagyon sokat foglalkozik velem és edzőtársai, Majoros László, Jágerszky Attila, Kaszás Csaba, Sztrancsik Balázs, Géczi Roland, és néha Fodor Levente. A Thai Box edzéseken pedig Nagy Ádám segít.

Tüdős Levente – Kismészáros Kempo Se.

13 éves vagyok, 2010 óta kempozok a Kismészáros Kempo SE-ben. Mesterem Palotás Ferenc sensei.
Januártól Fecó sensei-el, külön odafigyeléssel próbáljuk fejleszteni tudásomat a minél jobb teljesítmény elérése érdekében. Igazi harcosként nagy elszántsággal és fegyelmezetten készülök a Vb-re. Nagyon sokat gyakorlom a formagyakorlatokat és a küzdelmi számokat.

Szeretném az előző évek eredményeit megismételni,de ha annál jobban teljesítenék az külön öröm lenne számomra.

Felkészülésemet Palotás Ferenc sensei mellett, Kárászi Balázs sensei és Krepsz Fanni segíti.

Tavalyi évben 3 országos bajnokságon a Hanshi kupán és a Portugál világbajnokságon vettem részt. Az országos bajnokságokon és a Hanshi kupán 9 aranyérmet, 6 ezüstérmet és 1 bronzérmet szereztem. A világbajnokságról 1 arany, 1 ezüst, és 1 bronzéremmel tértem haza.

Berta Gergely – Egri Bushido Kempo Akadémia

2011 szeptemberében kezdtem el a Kempot Stregova Zsolt senseinél, akinél máig eddzem. A Kempo elött sok más sportot is kipróbáltam. Az elején még nem a szellemisége, hanem csak maga az edzés fogott meg, csak késöbb értettem meg a Kempo tanítását „A kempo nem falakat, hanem hidakat épít”. Ahogy idősödtem és egyre magasabb szintre jutottam benne, kezdtem megtalálni azt a részt a kempóban ami a legjobban az én stílusom. Mivel a kempo komplex, mindenki megtalálhatja a neki tetsző részt benne. Ezen kívül itt megtaláltam a második csaladomat. A Kempon belül célom elérni a fekete övet, és bekerülni a válogatottba. Most így hogy lehetőségem nyílt kijutni a világbajnokságra megpróbálom kihozni magamból a legtöbbet. Egy héten minden nap van edzésem ezek között van technikai, küzdelmi és erőnléti tréning is.

Tóth Ádám – Sárosdi Kempo Se.

Heti 3 kempo a Sárosdi Kempo SE-vel, heti 1 edzés közösen a Sárosdi Kempo SE-Székesfehérvári Kempo SE válogatott edzéseken. Heti 2-3 boksz edzés a VTVI ISE Boksz clubban

A tavalyi MMA világbajnoki cím „megvédése” elégedetté tenne 🙂

Edzőim: Kordás István, Koncz Gábor, Polgár Tamás, Kiliti Ferenc (boksz)

Tavaly az összes földharc versenyt megnyertem a súlycsoportomban, és több technikai számban is első tudtam lenni. Álló küzdelemben ritkán volt ellenfelem, de akkor sikeresen versenyeztem.

Koncz Emese – Sárosdi Kempo Se.

Heti 3 kempo a Sárosdi Kempo SE-vel, heti 1 edzés közösen a Sárosdi Kempo SE-Székesfehérvári Kempo SE válogatott edzéseken, plusz állóharc technikák gyakorlása heti rendszerességgel.

Első nemzetközi versenyemen egy jó szerepléssel elégedett lennék, edzőim bíznak benne, hogy egy dobogós hely sikerül!

Edzőim: Kordás István, Koncz Gábor, Polgár Tamás

Összességében több magyar bajnoki cím, és sok arany, ezüst érem vezetett a válogatottsághoz.

Törzsök Petra – Sárosdi Kempo Se.

Heti 2 kempo a Sárosdi Kempo SE-vel, heti 1 edzés közösen a Sárosdi Kempo SE-Székesfehérvári Kempo SE válogatott edzéseken, plusz egyéni állóképesség növelés.

Első nemzetközi versenyemen egy jó szerepléssel elégedettek lennék, bízunk benne, hogy dobogós hely sikerül!

Edzőim: Kordás István, Koncz Gábor, Polgár Tamás

A tavalyi év folyamán is sikerült jó eredményeket elérni, különösen állóharcban. Technikai számokban is jól szerepeltem.

Tóth Daniella – Nagylók

Heti 2 kempo edzés a Nagylóki Dojóval Koncz Viktória, és Polgár Attila irányításával, Heti 2 kempo a Sárosdi Kempo SE-vel Kordás István, Koncz Gábor irányításával, heti 1 edzés közösen a Sárosdi Kempo SE-Székesfehérvári Kempo SE válogatott edzéseken

Többször szerepeltem már eredményesen a VB-n, bízunk a dobogó legfelső fokában, de bármilyen kemény küzdelemmel szerzett éremmel elégedettek lennénk.

Edzőim: Koncz Viktória, Polgár Attila, Kordás István, Koncz Gábor, Polgár Tamás

Több magyar bajnoki cím, és sok arany, ezüst érem vezetett a válogatottsághoz a tavalyi évben.

  Tóth Kovács Gergő – Ender Martin – Dencinger Dávid – Mátra Kempo Se.

 

A Mátra Kempo Se 2017-ben 3 fővel lesz jelen a portugáliai WAC versenyen. Tóth Kovács Gergő, Ender Martin és Dencinger Dávid lesznek jelen. Emellett szintén a gyöngyösi dojoban edzett és végzett segédedzői tevékenységet Pálfalusi Attila, aki a mai napra már saját egyesülete a Borsod Kempo SE égisze alatt szintén jelen lesz a versenyen. Így 4-en méretjük meg magunkat gyöngyösi kötődéssel.

Heti 5 edzéssel készülünk jelenleg, ami magába foglalja az erőnléti, technikai és küzdelmi edzéseket is.

Úgy gondolom ismerve a verseny lehetőségeit, hogy nagy sikernek számít bármelyik technikai versenyszámban helyezést elérni, emellett a gyerek kategóriában a küzdelmi versenyszámokban szintén, a felnőttben pedig az összes full contact versenyszámban. Azért ezeket emelném ki, mert az előző években magas szintű harcosok magas számban képviselték magukat ezekben a szabályrendszerekben és nem volt ritka a 10-20 fős kategória létszám. Aki a fenti kategóriákban dobogóra áll, garantáltan megküzdött az eredményekért!

Örülünk, hogy idén ennyien tudunk ott lenni, jó lehetőség ez, hogy feljődjünk és jobban megismerjük egymást.

Lévai László – A Klub

Szerencsésnek mondhatom magam abból a szempontból, hogy a munkám az, hogy egész nap a sporttal foglalkozhatok. Így például az erőnléti edzéseimhez nem kell messzire menni, heti 4 alkalommal fókuszálok arra, hogy a megfelelő erő és dinamika a ringben is érezhető legyen. Heti két ökölvívást csinálok, Marsi Laci kezei között pontosítom az ütéseimet, és hétfőnként a Kismészáros Kempo edzésén készülünk a versenyre, itt volt szerencsém segédkezni Kárászi Balázsnak, aki MMA Európa Bajnokságon indult. Ezeken kívül hegyi futásokat csinálok hétvégente, saját Egyesületi edzéseimen pedig csiszolom a technikai számokat. Hanshi Lévai László az, akivel mentálisan tudok készülni, és ha van valami észrevétele, azt kijavítjuk.

2014-ben itt Világbajnok lettem, szeretném megismételni ezt, természetesen.

Ahol tudtam, ott elindultam A-Viadal és Viadal versenyszámokban, illetve a ZBK Open-en még földharcban is első helyen tudtam végezni.

Jerger Barnabás – Fenyőmag Dojo

Heti 2 edzéssel pontosítjuk az ütő és lábtechnikákat mesteremmel Kiss Gáborral, és heti 2-3 brasil jiu jitsu edzésre járok a Zé Radiola csapathoz. Emellett külön állóképességi köredzéseket végzek mindennap.

Szeretnék minden számban dobogós helyet elérni. Küzdelmi számokban földharcban, mma-ban és K1-ben. Technikai számokban pedig: formagyakorlatban, fegyveres formagyakorlatban (nunchakuval).

Edzőim: Kiss Gábor és Horváth Imre

2016 minden versenyén részt vettem. Első és második helyezéseket értem el pusztakezes és „A” viadalban, földharcban és mma-ban.

Koza Márk – Székesfehérvári Kempo Se.

Heti 5 edzéssel készülök a világbajnokságra, a kempo edzéseket brazil jiu jitsu, boksz és MMA edzésekkel egészítem ki hétköznap, illetve gyakran pluszban hétvégén is.

Természetesen az arany a cél minden versenyszámból, azonban én elégedett lennék azzal is, ha akár csak egyszer is a dobogó tetejére állhatnék, és ezért minden tőlem telhetőt megteszek már a felkészülésem alatt is.

Elsősorban edzőim segítenek a felkészülésemben (Polgár Tamás, Romanek Bence), mellettük ott van a családom, akik minden erejükkel segítenek. Velük együtt a barátaim és edzőtársaim is, akik akár csak néhány biztató szóval, kifejezéssel, de támogatnak.

Sajnos a 2016-os évben sorozatos sérülések miatt nem tudtam részt venni a pontszerző versenyeken, ezért nem tudtam válogatott pontokat gyűjteni, így saját költségen csatlakozom a válogatotthoz.

Hegyi Árpád – Eger Bushido Kempo Akadémia

2012 szeptemberétő kempózok Stregova Zsolt Senseinél. Nagyon megszerettem ezt a sportot, heti öt edzéssel készülök a Világbajnokságra. A cél dobogós helyezés és nagyon örülnék ha sikerülne aranyérmet szereznem.

Önköltségen csatlakozom a válogatotthoz.

Vélemény, hozzászólás?